• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Настани во Скопје ЗОО!

Светски ден на зоонегуватели

По повод Светскиот ден на животните и Интернационалниот ден на зоонегувателите, во ЗОО Скопје имаше целодневна едукација за посетителите и прослава на овој важен празник за нашата Зоолошка и за нашите вработени.
Од 11 до 16 часот, посетителите имаа можност да уживаат во Keeper’s talk – интерактивни предавања за животните на повеќе реони во Зоолошката, како и да се дружат и да се запознаат со нашите зоонегуватели. Распоред на Zookeepers talks беше :11:00 Морски лав, 12:00 Слонови, 12:30 Бејби Зоо, 13:00 Пингвини, 13:30 Лавови, 14:30 Лемури, 15:00 Жирафа и 15:30 Нилски коњ.

По повод тој ден ЗОО Скопје ја посетија над 1000 деца од предучилишна и училишна организирана посета и индивидуални , кои направија тој ден подостоен за нашите жители.