• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Дино Парк

Ценовник

Билет за еднократна посета

50 денари

Работно време

Дино паркот е отворен секој ден кога
и зоолошката градина.

Галерија

ЖИТЕЛИ

Тираносаурус

Тираносаурусот бил најстрашниот и најкрволочниот диносаурус.

повеќе

Стегосаурус

Поради карактеристиките, тие се едни од најпрепознатливите диносауруси.

повеќе

Алосаурус

„Алосаурус“ значи расличен гуштер, алудирајќи на неговите пршлени.

повеќе

Херерасаурус

Името му е дадено по сточарот кој го открил првиот примерок.

повеќе

Анкилосаурус

Анкилосаурусот е род на оклопен диносаурус.

повеќе

Салтасаурус

Салтасаурусот се одликувал со краток врат и стабилни екстремитети.

повеќе

Пахириносаурус

Најголемиот вид пахириносаурус бил долг 8 метри.

повеќе

Спиносаурус

Тој бил полу- воден и живеел и на копно и во вода.

повеќе

Овираптор

Овирапторот е род на мали диносауруси.

повеќе

Теризиносаурус

ие имале најдолги канџи од сите копнени животни.

повеќе

Маиасаура

Maiasaura значи “добар мајчин рептил” или “добра мајка гуштер”.

повеќе

Јангчуаносаурус

Овој теропод го доби името според областа во која е откриена, Јонгчуан.

повеќе

Дилофосаурус

Дилофосаурус бил еден од најраните големи предаторски диносауруси.

повеќе