јули 27, 2016

Зоо Скопје – пример во регионот

Зоо Скопје е пример за регионот според бугарската државна телевизија. Според нивната анализа, животните во Зоолошката градина во Скопје се спокојни поради условите кои ги имаат.

Разликите не се многу големи, но се суштински. Животните во Македонската Зоолошка се спокојни поради просторот во кој живееат, зеленилото со кое се опкружени, слободата која ја чувствуваат – смета новинарката Ирина Григорова.

Видеото погледнете го тука