• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Настани во Скопје ЗОО!

Светскиот ден на змиите

16 јули

На 16 јули (недела) во ЗОО Скопје со едукативен интерактивен настан по повод Светскиот ден на змиите. нашиот зоонегувател и едукатор Војо Иванов, на заинтересираните посетители им откри многу тајни за змиите, животни кои ги имаме во природата а на многумина им предизвикуваат страв.
На прашањата на љубопитните, тој откри како да се однесуваме кон змиите, каде живеат најопасните и колку се големи, дали имаат уши, дали спијат со отворени очи а на крај децата беа храбри и сите сакаа да ја допрат змијата со рака.
Ова е уште едно одбележување од Светскиот календар на дивите животни чии единки живеат и во ЗОО Скопје.