• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Настани во Скопје ЗОО!

Светски ден на лавот

10 август

Во Зоолошката градина во Скопје живеат осум единки во четири живеалишта од различни видови на овој кралски животински вид. Да го одбележиме овој светски ден на “кралот на животните“ заедно, во четврток на 10 август од 11 часот на Видиковецот од каде може да ги видите сите наши жители. Keeper’s talks едукативна средба со нашите зоонегуватели кои се грижат за благосостојбата на нашите лавови, лавици и лавчиња.