• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Настани во Скопје ЗОО!

Прв роденден на малото камилче Џемал

9 април

Овој ден ќе биде секогаш запаметен со доаѓањето на првото бебе од двогрбите камили Карло и Мерием. Првиот роденден на малото камилче Џемал, кое нагалено вработените и оние кои по могнаа да дојде на свет го викаат Буби беше повод за убава и радосна средба.