• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Настани во Скопје ЗОО!

Светски ден на мечката

23 март

Едукативна прошетка и предавање во Едукативниот центар од страна на нашиот едукатор Александар Глигоров, со децата ученици од ООУ “Владо Тасевски“ од општина Карпош. Учениците во Едукативниот центар нацртаа и многу интересни цртежи инспирирани од ова секогаш интересно животно кое предизвикува љубопитство кај децата. Во нашата ЗОО живеат две кафеави мечки кои се најдени како тримесечни бебиња а тоа се Бим и Бум.